Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungsmelon med lufttorkad skinka och mozzarella

Godare och mer snabblagad än så här kan lunchen knappast bli.

Honungsmelon med lufttorkad skinka och mozzarellaHonungsmelon med lufttorkad skinka och mozzarellaHonungsmelon med lufttorkad skinka och mozzarella

Ingredienser

  • 1honungsmelon- (ca 1 1/2 kilo)
  • 12skinka- skivor lufttorkad
  • 2buffelmozzarellaostar- (à 125 g)
  • 50 goliver- svarta
  • 50 gsallads- och örtblad- blandade små, t ex spenat, senapsört, basilika, rucola, mangold, mâchesallad
  • 1,5 mskbalsamvinäger
  • 2 mskolivolja- extra virgin
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär melonen i åtta klyftor och gröp ev ut kärnorna. Fördela skinkskivorna på tallrikar och lägg på melonklyftorna.

  2. Skär mozzarellaosten i stora kuber och lägg på tallrikarna. Strö över oliver.

  3. Blanda salladen i en skål med balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Toppa melonen med salladen och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?