Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingspett med vildris, gurka och mango

Är det ont om tid behöver man inte trä upp kycklingen på spett, men barnen brukar tycka att det blir festligt att äta dem så.

Kycklingspett med vildris, gurka och mango
Kycklingspett med vildris, gurka och mango
Kycklingspett med vildris, gurka och mango
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3 dlvildrisblandning
  • 500 gkycklingfilé
  • 1 dlteriyakisås- (Kikkoman)
  • 1apelsin
  • 1gurka
  • 1mango
  • 2 mskmatolja
  • 1 mskhonung- flytande

Till servering

  • 1apelsin- i klyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Skär kycklingfiléerna i 4 bitar på längden. Stick eventuellt igenom träspett och lägg dem i en form. Häll på teriyakisåsen och pressa över saften av apelsinen.

  3. Hyvla gurkan i långa remsor med osthyvel (vänd gurkan när ca hälften återstår så går det lättare). Skär bort skalet på mangon och skär loss fruktköttet på vardera sidan om kärnan. Skär mangon i tunna skivor. Blanda gurka och mango i en skål.

  4. Stek kycklingen runt om i olja i en panna på medelvärme ca 4 min. Ringla över honungen i sista minuten. Slå på marinaden och låt den hastigt puttra ihop. Servera med gurk- och mangoormar, vildris samt apelsinklyftor.

Vad tyckte du om receptet?