Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungskakor med citron


Knapriga och goda kakor med honung och citron.

Honungskakor med citron

Honungskakor med citron

Honungskakor med citron

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl
  • 33,5 dlrågmjöl- fint
  • 0,5 dlsocker
  • 1 tskhjorthornssalt
  • 1 tskvaniljextrakt
  • 200 gsmör- (rumstemperatur)
  • 3 mskhonung
  • 1ägg
  • skal- rivet av 1/2 citron (gärna ekologisk)

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner smöret i bitar, honung, ägg och rivet citronskal. Arbeta till en deg.

  2. Rulla degen till två rullar cirka 3 centimeter i diameter. Vira in rullarna i plastfolie och låt dem ligga svalt i några timmar.

  3. Skär rullarna i cirka 7 mm tjocka kakor. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda cirka 10 minuter på 175 grader.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök