Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungsgrillade kycklingspett


De små kycklingspetten är goda med lite pressad apelsin och en dippsås smaksatt med dijonsenap

Honungsgrillade kycklingspett

Honungsgrillade kycklingspett

Honungsgrillade kycklingspett

Annika Broman

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé
  • olja- att pensla med
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskpaprikapulver
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • skal- av 1/2 apelsin
  • 2 mskapelsin- pressad
  • 0,5 mskhonung- flytande
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tskapelsinskal- rivet
  • svartpeppar- nymald
  • salt

Gör så här

  1. Rör ihop dippsåsen, smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå och dra.

  2. Rör ihop alla ingredienser till glazen.

  3. Skär kycklingfiléerna i breda strimlor längs med. Trä upp dem på väl blötlagda små träspett.

  4. Pensla spetten försiktigt med olja och strö över salt och nymald svartpeppar. Grilla runtom tills de är nästan genomgrillade. Pensla på glaze och grilla en liten stund till. Var försiktigt så inte glazen bränner.

  5. Lägg upp spetten på ett fat och pensla med ytterligare glaze. Servera med apelsinklyftor och dippsåsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök