Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungsgravad röding

Frys in fisken 2-3 dygn för att oskadliggöra eventuella parasiter. Rödingen kan bytas ut mot till exempel salmalax. Servera med två goda såser.

Honungsgravad röding
Honungsgravad röding
Honungsgravad röding
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2rödingfiléer- cirka 800 g
  • 34 msksalt
  • 1 mskströsocker
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 tskrosépepparkorn- stötta
  • 0,5 tskvitpepparkorn- stötta svart- eller
  • 1 knippadill
  • 1 arksmörpapper- eller bakplåtspapper

Crème fraichesås med citron

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 mskcitronsaft- färskpressad
  • 1 tskhonung- flytande

Hovmästarsås

  • 5 msksenap
  • 3 mskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar
  • 4 mskäppelcidervinäger
  • 2,5 dlrapsolja
  • 34 mskdill- finhackad färsk

Till servering

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Gnid in filéerna först med salt och sedan med sockret. Låt dem ligga i rumstemperatur 15 minuter. Ringla över honungen. Lägg ihop filéerna med pepparkorn och dill emellan, tjock sida mot smal sida.

  2. Slå in fisken i bakplåts- eller smörpapper till ett tätt paket. Lägg paketet i en plastpåse och lägg på ett fat i kylen. Vänd paketet 2-3 gånger under gravningstiden. Häll bort laken som bildas, annars blir fisken för salt. Fisken är klar att ätas efter 1-2 dygn.

  3. Crème fraichesås med citron: Rör ihop crème fraiche med citronsaft och honung i cirka ½ minut.

  4. Hovmästarsås: Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger i en bunke. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under kraftig omrörning, använd elvisp. Blanda i dillen.

  5. Servera rödingen i tunna skivor tillsammans med citronklyftor, hovmästarsås och crème fraichesås med citron.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök