Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frys in fisken 2-3 dygn för att oskadliggöra eventuella parasiter. Rödingen kan bytas ut mot till exempel salmalax. Servera med två goda såser.
Gnid in filéerna först med salt och sedan med sockret. Låt dem ligga i rumstemperatur 15 minuter. Ringla över honungen. Lägg ihop filéerna med pepparkorn och dill emellan, tjock sida mot smal sida.
Slå in fisken i bakplåts- eller smörpapper till ett tätt paket. Lägg paketet i en plastpåse och lägg på ett fat i kylen. Vänd paketet 2-3 gånger under gravningstiden. Häll bort laken som bildas, annars blir fisken för salt. Fisken är klar att ätas efter 1-2 dygn.
Crème fraichesås med citron: Rör ihop crème fraiche med citronsaft och honung i cirka ½ minut.
Hovmästarsås: Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger i en bunke. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under kraftig omrörning, använd elvisp. Blanda i dillen.
Servera rödingen i tunna skivor tillsammans med citronklyftor, hovmästarsås och crème fraichesås med citron.
Recept från Mitt kök