Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera gärna rätten med en klick chutney och ett mustigt rödvin.
Sätt ugnen på 150°. Skär skåror i fettsidan på ankfiléerna. Bred på honung och salta och peppra.
Bryn filéerna i smör med köttsidan nedåt ca 2 min. Vänd och bryn på fettsidan ytterligare ca 2 min. Lägg ankbrösten i en ugnssäker form. Tilllaga filéerna mitt i ugnen ca 35 min till 68° innertemperatur. Låt vila ca 10 min innan de skärs i skivor.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja i en kastrull. Tillsätt balsamvinäger och låt koka in.
Skär tomater och aubergine i tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner tomater, aubergine, chili, lagerblad och buljongtärning i kastrullen. Salta och peppra. Häll på vattnet och koka upp. Tillsätt honung och låt puttra på svag värme utan lock ca 10 min. Hacka basilikabladen och vänd ner i grytan.
Servera ankbrösten med grönsaksröra, bulgur och sallad.