Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungsglaserad anka med mustig grönsaksröra

Servera gärna rätten med en klick chutney och ett mustigt rödvin.

Honungsglaserad anka med mustig grönsaksröraHonungsglaserad anka med mustig grönsaksröraHonungsglaserad anka med mustig grönsaksröra

Ingredienser

  • 2ankbröst- (à ca 350 g)
  • 1 mskhonung
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Grönsaksröra

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 4tomater
  • 1aubergine- (ca 300 g)
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1lagerblad
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlvatten
  • 1 mskhonung
  • 1basilika- kruka

Tillbehör

  • bulgur
  • sallad
  • evchutney

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär skåror i fettsidan på ankfiléerna. Bred på honung och salta och peppra.

  2. Bryn filéerna i smör med köttsidan nedåt ca 2 min. Vänd och bryn på fettsidan ytterligare ca 2 min. Lägg ankbrösten i en ugnssäker form. Till­laga filéerna mitt i ugnen ca 35 min till 68° innertemperatur. Låt vila ca 10 min innan de skärs i skivor.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja i en kastrull. Tillsätt balsamvinäger och låt koka in.

  4. Skär tomater och aubergine i tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner tomater, aubergine, chili, lagerblad och buljongtärning i kastrullen. Salta och peppra. Häll på vattnet och koka upp. Tillsätt honung och låt puttra på svag värme utan lock ca 10 min. Hacka basilikabladen och vänd ner i grytan.

  5. Servera ankbrösten med grönsaksröra, bulgur och sallad.

Vad tyckte du om receptet?