Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungs­glacerad kyckling


Sätt piff på den färdigköpta kycklingen med en hemgjord glaze som ger både vacker färg och god smak.

Honungs­glacerad kyckling

Honungs­glacerad kyckling

Honungs­glacerad kyckling

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 1kyckling- kall rostad/grillad

Glaze:

  • 0,5 dljapansk soja
  • 0,5 dlhonung- flytande
  • 0,5 dlchilisås- på flaska (av ketchuptyp)
  • 0,5 msksvensk senap
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 tskpaprikapulver

Gör så här

  1. Dela och skär kycklingen i bitar.

  2. Lägg kycklingbitarna med skinnet upp på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper.

  3. Blanda soja, honung och chilisås till glazen. Smaksätt med senap och paprikapulver. Skeda glaze över kycklingen och sätt in mitten av en 225 grader varm ugn cirka 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök