Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungscupcakes

Fina små cupcakes med honungsfrosting. Garnera med ett hallon på toppen och ringla över flytande honung.

HonungscupcakesHonungscupcakesHonungscupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlhonung- flytande
  • 100 gsmör- mjukt
  • 3ägg
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljpulver
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 dlyoghurt
  • 1 dlmjöl

Frosting

  • 50 gsmör- mjuk
  • 0,5 dlhonung
  • 300 gphiladelphia- rumstempererad

Till garnering

  • 12hallon
  • 2 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg pappersformar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga.

  3. Vispa upp honungen och smöret. Vispa i ett ägg i taget.

  4. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop de torra ingredienserna, yoghurten och mjölken. Fyllsmeten i en spritspåse och spritsa i smeten i formarna.

  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på ett galler. Gör frostingen under tiden.

  6. Mixa smör och honung, tillsätt färskosten och fyll en spritspåse med stjärntyll. Spritsa på muffinsen och garnera med hallon och ringla på honung precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök