Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungscheesecake med ­hallon i glas

Honungscheesecake med ­hallon i glas. Shortbread är en klassisk kaka från Skottland gjord på mycket smör.

Honungscheesecake med ­hallon i glas
Honungscheesecake med ­hallon i glas
Honungscheesecake med ­hallon i glas
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 pktshortbread med citronsmak- (ca 120 g) eller andra småkakor
  • 200 gfärskost- naturell
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 mskströsocker
  • 1 mskhonung- + 1 msk flytande honung
  • 400 ghallon- rensade
  • 1 påsemandelspån- (50 g) rostade

Gör så här

  1. Mixa kakorna i matberedare eller stöt i mortel.

  2. Rör ihop färskost, crème fraiche, socker och 1 msk honung i en bunke.

  3. Varva kaksmulor och ostmassa i sex portionsglas.

  4. Fyll på med bär, strö över rostade mandelspån och ringla 1 msk honung över. Ställ kallt till servering.

Vad tyckte du om receptet?