Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungsbavaroise

En len pudding av det smalare slaget avslutar måltiden.

Honungsbavaroise
Honungsbavaroise
Honungsbavaroise

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 0,75 dlmjölk
  • 2äggulor
  • 3 mskhonung
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 dlmatlagningsyoghurt
  • 1 mskcitronsaft- pressad
  • 1äggvita
  • 1 tskrapsolja
  • 4portionsformar- á 1 1/2 dl, t ex geléglas eller kaffekoppar

Servering

  • 1citronverbena- eller citronmeliss
  • 1 pktsmultron- eller jordgubbar
  • 1 dlsylt- eller kompott

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.

  2. Sjud mjölk, äggulor och honung i vattenbad. Rör hela tiden tills det tjocknar. Lyft upp gelatinbladen och låt dem smälta ner i krämen. 3.Ta skålen från värmen och låt krämen kallna. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med matlagningsyoghurt och citronsaft. Vispa äggvitan till hårt skum (ren skål och visp) och vänd försiktigt ner även den.

  3. Häll smeten i oljade portionsformar och ställ dem övertäckta i kylen 3 timmar tills de stelnat.

  4. Stjälp upp, garnera med grönt och servera med kompott eller färska bär.

Vad tyckte du om receptet?