Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungsbakade sommarrötter

Honungen ger god smak och lite extra sötma till de bakade sommarrötterna. Servera med grillade kycklingfiléer.

Honungsbakade sommarrötter
Honungsbakade sommarrötter
Honungsbakade sommarrötter

Ingredienser

  • 1 knippamorötter- färska (500 g)
  • 56palsternackor- eller persiljerötter (500 g)
  • 0,5salvia- eller rosmarin, kruka
  • 2 tskflingsalt
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskhonung- flytande
  • 4grillad kycklingfilé
  • 6 mskyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala rotsakerna och skär dem i stavar. Lägg rotsakerna på en ugnsplåt. Strö över örtbladen. Salta. Häll över oljan blandad med honungen. Blanda. Stek rotsakerna mitt i ugnen tills de har fått färg och är mjuka, ca 20 min.

  2. Servera rotsakerna med grillad kyckling och yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?