Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungsbakad feta med tomater & vitlöksbröd


Du kan laga den enkla mezerätten i ugnen eller på grillen. Lätt och gott i sommarköket.

Honungsbakad feta med tomater & vitlöksbröd

Honungsbakad feta med tomater & vitlöksbröd

Honungsbakad feta med tomater & vitlöksbröd

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 200 gfetaost
  • 2 mskolivolja
  • 68timjan
  • 2 mskhonung- flytande
  • evlavendelblommor- till garnering

Tomater:


  • 2 dlcocktailtomater
  • 1 tsksocker
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 mskcitronsaft- färskpressad
  • 12 mskolivolja

Baguette:


  • 1 litenbaguette
  • 3 msksmör- rumsvarmt
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 mskpersilja- finhackad

Till servering

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Osten: Dela osten. Lägg den i en liten, ugnssäker form. Lägg på ­timjankvistarna. Ringla över oljan. Baka osten i mitten av ugnen 5-10 minuter. Ringla över honungen och baka ytterligare 5-10 minuter eller tills osten fått fin färg. Garnera eventuellt med lavendelblommor.

  3. Tomaterna: Blanda tomater, socker, flingsalt, citronsaft och olja i en liten ugnssäker form. Rosta tomaterna i mitten av ugnen cirka 10 minuter (gör det samtidigt med osten). Rör om tomaterna 1 gång under tiden.

  4. Brödet: Skiva baguetten. Bred ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 3-5 minuter. Rör ihop smör, vitlök och persilja under tiden. Bred smöret på de varma baguetteskivorna.

  5. Servera ost, tomater och baguette med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök