Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungs- & senapssill

Variera smaksättningen på den sötsyrligt starka såsen med dina favoritkryddor, till exempel färsk timjan, basilika eller gräslök passar fint ihop med senap och honung.

Honungs- & senapssill
Honungs- & senapssill
Honungs- & senapssill
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- 420 g

Sås

  • 2 dlsmetana
  • 0,5 tskcitronsaft- färskpressad
  • 12 mskhonung- flytande
  • 12 msksenap- svensk
  • 1 tskdijonsenap
  • dragon- plockade blad från 3-4 kvistar färsk

Gör så här

  1. Häll av sillen. Skär sillen i bitar.

  2. Lägg smetana i en bunke, tillsätt citronsaften och blanda ihop. Smaka av med honung och de båda senapssorterna. Finhacka och vänd ner dragonblad. Vänd ner sillen.

  3. Täck bunken med plastfilm och låt stå i kylskåp 1–2 timmar. Lägg över sillen i en burk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök