Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungs- och timjanrostade nötter och frön

Supergod blandning där chilihettan kommer på slutet.

Honungs- och timjanrostade nötter och frönHonungs- och timjanrostade nötter och frönHonungs- och timjanrostade nötter och frön
Honungs- och timjanrostade nötter och frön Foto: Magnus Skoglöf, Björn Lok och Ulrika Pousette

Honungs- och timjanrostade nötter och frön

  • 6 dlcashewnötter- saltade
  • 4 dlpumpakärnor
  • 4 dlsötmandel
  • 2 dlsolrosfrön
  • 4 msktimjan- hackade
  • 4 mskolivolja
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 mskflingsalt
  • 2 tskchiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg nötter, kärnor, mandel och frön i en långpanna med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min till fin, gyllen-brun färg.

  2. Blanda timjan, olja, honung, salt och chiliflakes med nötter och frön. Rosta ytterligare ca 10 min. Ta ut och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?