Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungs- & lavendelblomsstekt skinka

Skinkan kan tillagas dagen innan och skivas tunt inför servering

Honungs- & lavendelblomsstekt skinka
Honungs- & lavendelblomsstekt skinka
Honungs- & lavendelblomsstekt skinka

Ingredienser

  • 500 gskinkinnanlår- benfri kotletterad eller skinkstek
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 2 mskhonung
  • 1 tsklavendelblommor- torkade

Tillbehör

  • 5lavendelblad- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra skinkan. Bryn den i stekpanna i smör runt om.

  2. Pensla med honung, strö över lavendelblommor och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°.

  3. Låt skinkan kallna och förvara kallt till servering.

  4. Skiva den tunt. Garnera med späda färska lavendelblad och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?