Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungs- & citronrostad kyckling med butternutmos

En smakupplevelse, inte minst tack vare butternutpumpan som ger ett härligt mos. Den perfekta söndagsmiddagen!

Honungs- & citronrostad kyckling med butternutmos
Honungs- & citronrostad kyckling med butternutmos
Honungs- & citronrostad kyckling med butternutmos
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Butternutmos

  • 1butternutpumpa
  • 0,5gul lök
  • salt
  • vitpeppar- malen
  • 2 msksmör

Honungs- & citronrostad kyckling

  • 8kycklinglårfiléer
  • 1 msksmör
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 mskcitronsaft- pressad
  • 1 msksoja

Till garnering

  • 0,5granatäpple
  • pumpakärnor- några
  • citronskal- rivet

Tillbehör

  • grönkål- färsk
  • purjolök

Gör så här

  1. Butternutmos: Skala och kärna ur pumpan, skär den i bitar och lägg i en kastrull.

  2. Skala löken, dela den i tre bitar och lägg i kastrullen.

  3. Häll på vatten så att bitarna täcks. Häll i lite salt.

  4. Koka upp och låt småkoka i cirka 15 minuter tills pumpan är mjuk.

  5. Häll av vattnet ordentligt och mixa till en puré med en stavmixer. Avsluta med att mixa i smöret. Smaka av med salt och peppar.

  6. Honungs- & citronrostad kyckling: Sätt ugnen på 150 grader.

  7. Stek kycklingfiléerna runtom i smör. Salta och peppra lätt.

  8. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.

  9. Blanda ihop honung, citronsaft och soja. Pensla kycklingen med blandningen.

  10. Tillaga kycklingen mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.

  11. Pensla ytterligare en gång efter halva tiden och gärna ytterligare en gång när de är färdiga.

  12. Garnering: Strö granatäppelkärnor och pumpakärnor över moset. Garnera kycklingen med rivet citronskal.

  13. Servering: Servera kycklingen med pumpamoset. Den som vill lägger till en sallad på grönkål och lättstekt skivad purjo.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök