Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En smakupplevelse, inte minst tack vare butternutpumpan som ger ett härligt mos. Den perfekta söndagsmiddagen!
Butternutmos: Skala och kärna ur pumpan, skär den i bitar och lägg i en kastrull.
Skala löken, dela den i tre bitar och lägg i kastrullen.
Häll på vatten så att bitarna täcks. Häll i lite salt.
Koka upp och låt småkoka i cirka 15 minuter tills pumpan är mjuk.
Häll av vattnet ordentligt och mixa till en puré med en stavmixer. Avsluta med att mixa i smöret. Smaka av med salt och peppar.
Honungs- & citronrostad kyckling: Sätt ugnen på 150 grader.
Stek kycklingfiléerna runtom i smör. Salta och peppra lätt.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
Blanda ihop honung, citronsaft och soja. Pensla kycklingen med blandningen.
Tillaga kycklingen mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.
Pensla ytterligare en gång efter halva tiden och gärna ytterligare en gång när de är färdiga.
Garnering: Strö granatäppelkärnor och pumpakärnor över moset. Garnera kycklingen med rivet citronskal.
Servering: Servera kycklingen med pumpamoset. Den som vill lägger till en sallad på grönkål och lättstekt skivad purjo.
Recept från Mitt kök