Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honung- och valnötskakor

Baka kakor med söt honung och knapriga nötter. Lägg på en bit valnöt på varje kaka innan den gräddas i ugnen.

Honung- och valnötskakor
Honung- och valnötskakor
Honung- och valnötskakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gsmör- kallt
  • 1 dlhonung
  • 7 dlpotatismjöl
  • 4 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 50 gvalnötter

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör, honung, potatismjöl och psylliumfrömjöl i en matberedare. Hacka hälften av valnötterna och blanda ner i degen. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i minst 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Forma degen till en rulle, cirka 4–5 centimeter i diameter. Skär upp den 1 ½ centimeter tjocka skivor, lättast att såga försiktigt med en tandad kniv. Lägg degen med snittytan uppåt. Tryck i en bit valnöt i varje.

  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök