Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hönssoppa med nudlar, chili och ingefära

Hemlagad hönsbuljong. Det är det enkla knepet bakom den perfekta soppan. Här i en hönssoppa med nudlar, chili och ingefära. Ps. Soppan går utmärkt att frysa. 

Hönssoppa med nudlar, chili och ingefära
Hönssoppa med nudlar, chili och ingefära
Hönssoppa med nudlar, chili och ingefära
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1,5 lhönsbuljong- hemkokt, <a href="https://alltommat.se/recept/honsbuljong/">se recept här</a>
  • 1 bitingefära- (ca 25 g)
  • 0,5 dljapansk soja
  • 1 msksesamolja
  • 300 ghönskött- kokt
  • 1 knippasalladslök
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 dljordnötter- salta
  • 1 krukakoriander
  • 150 grisnudlar

Gör så här

  1. Skala och riv ingefäran. Koka upp buljongen med ingefära, soja och olja.

  2. Strimla hönsköttet. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och strimla chilin. Blanda kött, lök och chili.

  3. Grovhacka nötterna. Repa bladen från koriandern.

  4. Koka nudlarna i buljongen enligt anvisning på förpack­ningen. Fördela nudlar och buljong i skålar. Toppa med hönsblandningen och strö över nötter och koriander.

Vad tyckte du om receptet?