Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Honey Comb Candy är ett amerikanskt julgodis. Godiset heter ”honey comb” eftersom det, förutom att det innehåller honung, även liknar en bivaxkaka. Hemligheten är bikarbonat. När man tillsätter bikarbonaten bubblar karamellen och tredubblas i volym. Använd sockertermometer.
Sätt in en form, ca 10 x 20 cm, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten av ugnen. Sätt ugnen på 100°. Stäng sedan av ugnen.
Koka upp socker, vatten, honung och sirap i en stor kastrull. Pensla bort socker från sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Låt koka till 150°, var försiktig så att den inte bränns.
Ta formen ur ugnen när sockerlagen börjar närma sig 150°. Ta kastrullen från värmen och rör snabbt ner bikarbonaten. Häll smeten i formen.
Ställ in formen i ugnen tills bräcken har stelnat helt. Bryt sedan sönder den i mindre bitar. Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager.