Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hollandaisesås - recept

En ljuvligt len och smörig sås som passar bra till fisk och grönsaker, till exempel grillad lax med kokt sparris.

Variant: Hollandaise med brynt smör – följ receptet på hollandaisesås men bryn smöret först, tills det är gyllenbrunt.

Hollandaisesås - recept
Hollandaisesås - recept
Hollandaisesås - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 3äggulor
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 0,5citron- saften
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skira smöret på medelvärme, se till så att det inte bränns. Ställ smöret åt sidan så att bottensatsen sjunker

  2. Vispa ihop äggulor med äppelcidervinäger och citronsaft i en rostfri kastrull eller rostfri bunke.

  3. Sätt kastrullen eller bunken över ett vattenbad. Låt inte vattnet koka, utan håll cirka 98 grader. Vispa äggen tills de tjocknat något.

  4. Rör ned lite i taget av det skirade smöret. Vispa tills såsen tjocknar.

  5. Smaka av med salt och vitpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök