Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hokifilé med broccolimos

Godast blir såsen med körsbärstomater, men hela tomater från burk går också bra.

Hokifilé med broccolimosHokifilé med broccolimosHokifilé med broccolimos

Ingredienser

  • 600 ghokifilé
  • 2körsbärstomater- burkar (à 400 g, Coop)
  • 0,5 mskråsocker
  • 2 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Broccolimos

  • 750 gpotatis
  • 100 gbroccoli
  • 75 gädelost
  • 3 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Tillbehör

  • morötter- rårivna

Gör så här

  1. Tina hokifilén halvmjuk i mikrovågsugnen.

  2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den nästan mjuk i vatten. Dela broccolin i små buketter och koka den med potatisen de sista 3 minuterna. Häll av vattnet, tillsätt mjölken och mixa till mos. Smula ner ädelosten och smaka av med salt och peppar.

  3. Värm tomaterna med råsocker, vatten, salt och peppar i en traktörpanna. Skär fiskblocken i 8 rejäla bitar och låt dem koka försiktigt på svag värme i tomatsåsen ca 5 min.

  4. Servera fisken i tomatsås med broccolimoset och morötter

Vad tyckte du om receptet?