Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hokifilé med broccolimos

Godast blir såsen med körsbärstomater, men hela tomater från burk går också bra.

Hokifilé med broccolimos
Hokifilé med broccolimos
Hokifilé med broccolimos

Ingredienser

  • 600 ghokifilé
  • 2körsbärstomater- burkar (à 400 g, Coop)
  • 0,5 mskråsocker
  • 2 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Broccolimos

  • 750 gpotatis
  • 100 gbroccoli
  • 75 gädelost
  • 3 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Tillbehör

  • morötter- rårivna

Gör så här

  1. Tina hokifilén halvmjuk i mikrovågsugnen.

  2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den nästan mjuk i vatten. Dela broccolin i små buketter och koka den med potatisen de sista 3 minuterna. Häll av vattnet, tillsätt mjölken och mixa till mos. Smula ner ädelosten och smaka av med salt och peppar.

  3. Värm tomaterna med råsocker, vatten, salt och peppar i en traktörpanna. Skär fiskblocken i 8 rejäla bitar och låt dem koka försiktigt på svag värme i tomatsåsen ca 5 min.

  4. Servera fisken i tomatsås med broccolimoset och morötter

Vad tyckte du om receptet?