Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hoisinstekta kycklingben

Är dessa smaskiga kycklingben till lunch eller servera dem på brunchbuffén.

Hoisinstekta kycklingben
Hoisinstekta kycklingben
Hoisinstekta kycklingben
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 900 gkycklingben

Marinad

  • 1 dlhoisinsås
  • 1 mskrapsolja
  • salt- peppar

Picklad gurka

  • 0,5gurka
  • 1 mskättiksprit- 12 %
  • 2 msksocker
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5chili

Till garnering

  • sesamfrö

Till servering

  • 100 gbabyspenat
  • 50 gärtskott
  • 50 gsolrosskott
  • 125 gsojabönor
  • 1zucchini
  • 8rädisor
  • gurka- picklad

Gör så här

  1. Blanda samman hoisinsås, olja, salt, peppar till marinaden i en stor plastpåse. Lägg ner kycklingbenen i marinaden och gnid runt den. Låt kycklingen marinera 2 timmar i kylen.

  2. Picklad gurka: Skiva gurkan tunt på mandolin. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Snitta, kärna ur och hacka chilin. Blanda ner gurka och chili i lagen. Låt stå och dra i 10 minuter i kylen.

  3. Ta upp kycklingbenen och lägg dem i en smord ugnsfast form. Ugnstek dem i cirka 40 minuter. Garnera med sesamfrön.

  4. Gör en salladsbädd på tallrikar eller ett stort fat med spenat, ärt- och solroskott, kokta sojabönor, skivad zucchini och rädisor. Lägg kycklingbenen ovanpå. Servera med picklad gurka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök