Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 35g
Kolhydrater: 66g
Hoisinstekt kycklingsteak med sesamfrästa grönsaker är festlig vardagsmat. Kycklingsteak är en urbenad kycklingklubba med skinn, vilket ger ett saftigt kött.
1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär vitlöken i tunna skivor. Lägg den i en skål och rör ihop med hoisinsås, soja, 1/2 msk olja och 1/2 msk vinäger.
Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera ca 5 min. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form och häll över marinaden. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila.
Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs dem i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt wokmixen och stek vidare ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Skär kycklingen i skivor och servera med sky, ris och grönsaksfräs. Strö över sesamfrön.
Läs också: