Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hoisinstekt kycklingsteak med sesamfrästa grönsaker

Hoisinstekt kycklingsteak med sesamfrästa grönsaker är festlig vardagsmat. Kycklingsteak är en urbenad kycklingklubba med skinn, vilket ger ett saftigt kött.

Hoisinstekt kycklingsteak med sesamfrästa grönsaker
Hoisinstekt kycklingsteak med sesamfrästa grönsaker
Hoisinstekt kycklingsteak med sesamfrästa grönsaker
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gkycklingsteak
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlhoisinsås- färdig
  • 2 msksoja- japansk
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 150 gwokmix- färsk , t ex med pak soi och spenat, Garant
  • rapsolja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlris- gärna basmatiris
  • sesamfrön

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär vitlöken i tunna skivor. Lägg den i en skål och rör ihop med hoisinsås, soja, 1/2 msk olja och 1/2 msk vinäger.

  2. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera ca 5 min. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form och häll över marinaden. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila.

  3. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs dem i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt wokmixen och stek vidare ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Skär kycklingen i skivor och servera med sky, ris och grönsaksfräs. Strö över sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: