Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hoisinkyckling med pak choi

Hoisinkyckling med pak choi är en snabblagad middag! Färdig hoisinsås och ingefära ger kycklingen både god sötma och lite hetta.

Hoisinkyckling med pak choi
Hoisinkyckling med pak choi
Hoisinkyckling med pak choi
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gminutkycklingfiléer
  • 3 dlbasmatiris
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 bitingefära- färsk (4 cm)
  • 1 dlhoisinsås
  • 350 gpak choi
  • 2 msksesamfrön
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skala och skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.

  2. Stek kycklingen runt om i 1 msk olja med vitlök och ingefära ca 3 min, tills kycklingen är genomstekt. Krydda med 1 tsk salt. Häll hoisinsås och 2 tsk vinäger över kycklingen.

  3. Skär pak soi i mindre bitar och förväll i lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och blanda ner kålen i kycklingen. Strö över sesamfröna. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?