Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hoisinsås finns i en rad olika märken, lättast hittar du den i butiker med asiatiska livsmedel.
Sätt ugnen på 100°. Skär ett rutmönster i ankans skinn. Hetta upp en stekpanna utan fett, salta och lägg i brösten med skinnsidan ner. Sänk värmen och bryn ca 4 min. Vänd och stek 2 min på andra sidan. Låt svalna. Hit kan förberedas.
Lägg ankbrösten i en ugnssäker form. Bred hoisinsås på skinnsidan och stek mitt i ugnen till 65° innertemperatur, ca 1 timme eller till 62° för ett mer rosa kött. Låt vila ca 10 min.
Ansa paksoien, och skär den ev i bitar. Woka snabbt i olja. Smaksätt med soja.
Skiva ankbrösten och servera med paksoi.