Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hoisinanka med paksoi

Hoisinsås finns i en rad olika märken, lättast hittar du den i butiker med asiatiska livsmedel.

Hoisinanka med paksoiHoisinanka med paksoiHoisinanka med paksoi

Ingredienser

  • 2ankbröst- (à 400 g)
  • 1 tsksalt
  • 0,5 dlhoisinsås
  • 3pak choi- (ca 300 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 2 tsksoja- ljus

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Skär ett rutmönster i ankans skinn. Hetta upp en stekpanna utan fett, salta och lägg i brösten med skinnsidan ner. Sänk värmen och bryn ca 4 min. Vänd och stek 2 min på andra sidan. Låt svalna. Hit kan förberedas.

  2. Lägg ankbrösten i en ugnssäker form. Bred hoisinsås på skinnsidan och stek mitt i ugnen till 65° innertemperatur, ca 1 timme eller till 62° för ett mer rosa kött. Låt vila ca 10 min.

  3. Ansa paksoien, och skär den ev i bitar. Woka snabbt i olja. Smaksätt med soja.

  4. Skiva ankbrösten och servera med paksoi.

Vad tyckte du om receptet?