Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll. Koka gärna spjäll och glaze dagen före så tar tillagningen bara 10 minuter.
Lägg revbensspjällen i en stor gryta. Skala och skär löken i grova klyftor. Skala och grovskiva ingefäran.
Lägg lök, ingefära, lagerblad och salt i grytan och häll över julmusten.
Koka upp och sjud under lock ca 1 1/2 timme, tills köttet är mört och faller isär när du drar i det. Ta upp köttet och lägg det i en ugnssäker form. Låt kallna.
Glaze: Koka ihop spadet till en simmig konsistens, ca 30 min. Sila över i en mindre kastrull.
Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Lägg skal, saft, hoisinås och soja i kastrullen och småkoka ca 10 min.
Sätt ugnen på 250°. Skär spjällen i skivor och pensla över glazen. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått en fin griljerad yta.