Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll

Recept på hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll. Koka gärna spjäll och glaze dagen före så tar tillagningen bara 10 minuter.

Hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll
Hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll
Hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 kgrevbensspjäll- tjocka
  • 3gula lökar
  • 70 gingefära- färsk
  • 3lagerblad
  • 1,5 msksalt
  • 1 flaskajulmust- (1,4 liter)

Glaze

  • spadet från spjällkoket
  • 1apelsin
  • 2 dlhoisinsås- färdigköpt
  • 2 msksoja- ljus

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en stor gryta. Skala och skär löken i grova klyftor. Skala och grovskiva ingefäran.

  2. Lägg lök, ingefära, lagerblad och salt i grytan och häll över julmusten.

  3. Koka upp och sjud under lock ca 1 1/2 timme, tills köttet är mört och faller isär när du drar i det. Ta upp köttet och lägg det i en ugnssäker form. Låt kallna.

  4. Glaze: Koka ihop spadet till en simmig konsistens, ca 30 min. Sila över i en mindre kastrull.

  5. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Lägg skal, saft, hoisinås och soja i kastrullen och småkoka ca 10 min.

  6. Sätt ugnen på 250°. Skär spjällen i skivor och pensla över glazen. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått en fin griljerad yta.

Vad tyckte du om receptet?