Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna lilla goding hålls varm med hjälp av trolleri, köttet packas in i örtkryddad trolldeg och bakas långsamt i ugn tills det fått rätt innertemperatur. Då blir den tåligare att släpa ut i kylan. Själv tycker jag om att använda lite ovanligare styckningsdetaljer som handutskuren högrevskärna, enda sättet att få tag på det är att prata med sin slaktare. Rostbiff och fransyska går också bra.
Blanda samman alla ingredienser till degen. Kavla ut platt. Torka av köttet och lägg i mitten.
Slut degen runt köttet och lägg in det i ugnen, 100 grader i 2 timmar med stektermometer i tjockaste delen, färdig vid 54–56 grader.
Tag ut och låt vila 10 minuter innan du bryter upp paketet.
Under tiden, värm oljan och blanda med finhackad persilja (ej stjälkarna) och finhacka pistagenötterna.
Pensla på örtoljan på steken när du tagit bort degen, skiva köttet och strö över pistagenötterna.
Det som blir över av örtoljan kan du värma igen och blanda med resterande pistagenötter, servera vid bordet.
Recept från Mitt kök