Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chili con carne med mycket smak som hettar till på slutet.
Bryn färsen i en stekgryta med smör på hög värme under omrörning.
Skala och grovhacka löken. Skala och hacka vitlöksklyf- torna. Dela chilin på längden, skrapa bort kärnorna och hacka den. Tillsätt lök, vitlök och chili och låt det fräsa med färsen i 3 minuter.
Tillsätt paprikapulver, kalvfond och krossade tomater. Rör om och låt grytan sjuda under lock i cirka 30 minuter, gärna längre.
Dela, kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Tillsätt avsköljda bönor, paprika samt riven choklad i grytan och låt den sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med grov baguette.
Recept från Mitt kök