Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Högrevschili med mörk choklad - recept

Chili con carne med mycket smak som hettar till på slutet.

Högrevschili med mörk choklad - recept
Högrevschili med mörk choklad - recept
Högrevschili med mörk choklad - recept
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 600 ghögrevsfärs- grovmalen
  • 2 msksmör
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1chipotlechili- chili (rökt jalapeño-chili)
  • 2 tskpaprikapulver
  • 2 mskkalvfond
  • 500 gkrossade tomater
  • 380 gsvarta bönor- kokta
  • 30 gmörk choklad- 70–72 % •
  • 2orange paprikor
  • salt- peppar

Till servering

  • baguette- grov

Gör så här

  1. Bryn färsen i en stekgryta med smör på hög värme under omrörning.

  2. Skala och grovhacka löken. Skala och hacka vitlöksklyf- torna. Dela chilin på längden, skrapa bort kärnorna och hacka den. Tillsätt lök, vitlök och chili och låt det fräsa med färsen i 3 minuter.

  3. Tillsätt paprikapulver, kalvfond och krossade tomater. Rör om och låt grytan sjuda under lock i cirka 30 minuter, gärna längre.

  4. Dela, kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Tillsätt avsköljda bönor, paprika samt riven choklad i grytan och låt den sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med grov baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök