Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Högrevsburgare med sidfläsk och blue cheese, en lyxig burgare serverad med rostad potatis och hemgjord BBQ-sås. Har du ont om tid köper du färdig BBQ-sås.
BBQ-sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja ca 2 min. Tillsätt socker, senapspulver, soja, tomater och vatten. Låt puttra utan lock 15–20 min.
Mixa såsen slät med en mixerstav. Smaksätt med vinäger, rökt paprika, chipotlepulver och salt. Låt koka utan lock ca 5 min. Låt kallna. Förvara i kylen fram till servering.
Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen i ljummet vatten. Skär den i tunna klyftor, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Strö över flingsalt och blanda om.
Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 30 min. Blanda om några gånger under tiden. Strö över sesamfrön och pumpakärnor när ca 5 min återstår av tillagningstiden.
Karamelliserad lök: Skala och skiva löken tunt. Fräs den i smör ca 3 min. Strö över sockret och stek ca 3 min till, tills den fått gyllenbrun färg.
Finhacka sidfläsket och lägg det i en bunke. Tillsätt färs, salt och peppar och blanda ihop. Forma till fyra tjocka burgare. Stek eller grilla burgarna ca 7 min på varje sida.
Halvera bröden och bred på 1/2 dl majonnäs. Lägg på sallad, burgare, BBQ-sås och ost. Toppa med lök. Servera med cornichons, extra BBQ-sås, majonnäs och potatis.