Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Högrevsburgare med extra allt

Recept på högrevsburgare med extra allt.Högrevsfärs har en något högre fetthalt än traditionell nötfärs. Fettet är en smakbärare, och burgaren får extra god smak.

Högrevsburgare med extra allt
Högrevsburgare med extra allt
Högrevsburgare med extra allt
Recept på högrevsburgare med extra allt. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 800 gnötfärs- gärna högrevsfärs
  • 1vitlöksklyfta
  • 1gul lök
  • 1ägg
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 8hamburgerbröd- (se recept)
  • 4tomater
  • 1rödlök
  • 4saltgurkor
  • 2gemsallad
  • 8 skivorcheddarost- ca 2 mm tjocka
  • tomat- och chilisås- se recept nedan

Gör så här

  1. Skala och finriv vitlök och lök. Blanda färsen med vitlök,  lök, ägg, salt och peppar. Forma till åtta biffar, ca 1 cm tjocka. 

  2. Dela bröden, skiva tomaterna. Skala och finstrimla rödlöken. Skär gurkan i skivor.

  3. Grillning: Grilla burgarna direkt ca 3 min på varje sida. Lägg på ostskivor så de smälter på ovansidan. Grilla bröden lätt vid kanten av grillen.

  4. Lägg ihop sallad, sås, tomater och nygrillad burgare. Toppa med mer sås, lök och saltgurka. 

Vad tyckte du om receptet?