Grilla gott med Grillboken



Tips: Så grillar du indirekt
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Högrev med texmexsmak och grillad majs- och tomatsallad får smak av chipotlechili som är både rökt och torkad. Den finns både hel och färdigmald.
Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt saltet och låt vattnet koka upp. Skumma väl och sjud köttet under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme.
Glaze: Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt ketchup, socker, vinäger, soja, spiskummin och chilipeppar. Låt puttra ca 3 min under omrörning så att sockret smälter. Låt kallna.
Låt köttet rinna av och svalna. Skär det i ca 10 x 10 cm stora bitar. Pensla dem runt om med rikligt med glaze. Grilla köttet runt om på indirekt värme, ca 200°, ca 20 min.
Sallad: Skär majskolvarna i ca 3 cm breda bitar. Lägg majs och tomater i en grillkorg. Grilla vid sidan om köttet ca 15 min. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
Rör ihop olja, limesaft och salt. Lägg ut salladen på ett fat och toppa med majs och tomater. Häll över dressingen.
Skär köttet i skivor och lägg det på salladen. Servera med en klick gräddfil.
Tips: Så grillar du indirekt