Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Högrev i elden


Elda björkved i grillen tills du fått glöd. Björkved ger den här rätten mycket mer smak än briketter.

Högrev i elden

Högrev i elden

Högrev i elden

HELEN PÉ

Ingredienser

  • 800 ghögrev
  • 4vitlöksklyftor
  • 1,5 dlpersilja- grovt hackad
  • 3 mskolivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. När du fått fin glöd och hettat på ett par vedträn i grillen bryner du högreven mot dem. håll köttet med en grilltång eller pincett. Se till att det får lite färg på alla sidor.

  2. Ställ ner en aluminiumform med vatten i grillen så att värmen dämpas.

  3. Lägg högreven på grillgallret så att köttet inte hamnar direkt över glöden utan vid sidan av. Stek nu klart högreven under lock på lägre temperatur, cirka 150 grader. Köttet är klart när temperaturen är 55-60 grader mitt i. Kolla rätt snart med stektermometer. Det kan gå snabbt om köttbiten är platt och det är varmt i grillen.

  4. Gör gremolatan under tiden: Skala och hacka vitlöksklyftorna grovt. Fräs vitlök och persilja på låg värme någon minut i olivoljan i en stekpanna. mixa.

  5. Låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp det. Det är inte direkt någon oxfilé utan kan vara lite segt, så skiva tunt.

  6. Lägg upp på fat, ringla över gremolatan och strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök