Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hjortrygg. Hjort är lyxigt gott, men tillbehören passar bra även till annat viltkött.
Sätt ugnen på 125 grader. Putsa köttet och gnid in det med 1 tsk salt och peppar. Bryn köttet i olja och smör tillsammans med oskalade vitlöksklyftor och timjan. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 54 grader innertemperatur, beräkna ca 20 min. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor.
Koka potatisen mjuk i vattnet med salt och olja. Låt den rinna av.
Koka löken mjuk i saltat vatten. Skala och lägg åt sidan. Ansa och stek svampen i olja och smör. Krydda med salt och peppar. Lägg i löken.
Häll skyn från hjorten i en kastrull. Tillsätt grädden. Koka upp. Krydda med svartvinbärsgelé, ättika och 1/2 tsk salt..
Ansa och skär purjolöken i tunna skivor. Fördela köttet på tallrikar. Lägg på svamp och lök. Häll sås runtom och garnera med purjolök, krasse och persilja. Servera med den saltkokta potatisen