Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En del har en hjortronmyr utanför knuten. Andra får köpa frysta bär. Pajen blir god ändå.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda fiberhavregryn, fullkornsdinkelmjöl och vanliga havregryn i en skål.
Tärna smöret och blanda det med gryn och dinkel till en grynig massa.
Rör i kvarg och honung.
Bred ut två tredjedelar av pajdegen i en form, cirka 20 centimeter i diameter.
Blanda hjortron och honung. Fördela blandningen över pajbotten.
Fördela resten av smulorna över hjortronen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Pajen ska vara gyllenbrun på ytan när den är färdig. Håll koll de sista minuterna.
Lätt-crème fraiche med vanilj: Rör ihop lätt-crème fraiche, vaniljpulver och honung.
Servering: Servera pajen med vanilj-crème fraichen.
Recept från Mitt kök