Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hjortronsmulpaj med havregryn & vaniljcrème

En del har en hjortronmyr utanför knuten. Andra får köpa frysta bär. Pajen blir god ändå.

Hjortronsmulpaj med havregryn & vaniljcrème
Hjortronsmulpaj med havregryn & vaniljcrème
Hjortronsmulpaj med havregryn & vaniljcrème
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pajdeg

  • 2 dlfiberhavregryn
  • 2 dlfullkornsmjöl- av dinkel
  • 1 dlhavregryn
  • 75 gsmör
  • 2 mskkvarg
  • 0,5 dlhonung- flytande

Fyllning

  • 3 dlhjortron- färska eller frysta
  • 2 mskhonung- flytande

Lätt-crème fraiche med vanilj

  • 3 dlcrème fraiche- lätt
  • 3 krmvaniljpulver
  • 1,5 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda fiberhavregryn, fullkornsdinkelmjöl och vanliga havregryn i en skål.

  3. Tärna smöret och blanda det med gryn och dinkel till en grynig massa.

  4. Rör i kvarg och honung.

  5. Bred ut två tredjedelar av pajdegen i en form, cirka 20 centimeter i diameter.

  6. Blanda hjortron och honung. Fördela blandningen över pajbotten.

  7. Fördela resten av smulorna över hjortronen.

  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Pajen ska vara gyllenbrun på ytan när den är färdig. Håll koll de sista minuterna.

  9. Lätt-crème fraiche med vanilj: Rör ihop lätt-crème fraiche, vaniljpulver och honung.

  10. Servering: Servera pajen med vanilj-crème fraichen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök