Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hjortrongravad lax

Recept på hjortrongravad lax. Laxen får en fin sötsyrlig smak av hjortronen.

Hjortrongravad laxHjortrongravad laxHjortrongravad lax
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 kglaxfilé- med skinn som varit fryst minst 2 dygn

Gravning

  • 2 dlhjortron- frysta
  • 0,75 dlströsocker
  • 0,75 dlsalt

Gör så här

  1. Tina hjortronen. Blanda hjortron, socker och salt i en skål.

  2. Lägg laxen i dubbla plastpåsar. Fördela blandningen på laxen. Ställ kallt 2 dygn. Vänd laxen 2 gånger per dygn.

  3. Ta laxen ur plastpåsen och skrapa av blandningen. Skär laxen i tunna skivor.

  4. Lästips! Så lyckas du med gravad lax

Vad tyckte du om receptet?