Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den goda glassen framhävs av skönt sötsyrliga hjortron.
Snitta och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och vaniljfrön. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna och häll tillbaka i kastrullen. Sjud blandningen till 85°, tills den börjar tjockna under kraftig vispning.
Häll smeten i en bunke. Kyl ner, låt stå i kylen över natten.
Sila smeten och kör i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant). Häll upp glassen i en skål och vänd i hjortron. Sätt över plastfolie. Ställ glassen i frysen 1–2 timmar.