Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hjortronglass

Den goda glassen framhävs av skönt sötsyrliga hjortron.

Hjortronglass
Hjortronglass
Hjortronglass
Den goda glassen framhävs av skönt sötsyrliga hjortron. Foto: Per Magnus Persson

Ingredienser

  • 1vaniljstång
  • 4 dlmjölk
  • 3 dlvispgrädde
  • 7äggulor
  • 2 dlströsocker
  • 1,5 dlhjortronmylta- lätt sötad

Gör så här

  1. Snitta och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och vaniljfrön. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna och häll tillbaka i kastrullen. Sjud blandningen till 85°, tills den börjar tjockna under kraftig vispning.

  2. Häll smeten i en bunke. Kyl ner, låt stå i kylen över natten.

  3. Sila smeten och kör i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant). Häll upp glassen i en skål och vänd i hjortron. Sätt över plastfolie. Ställ glassen i frysen 1–2 timmar.

Vad tyckte du om receptet?