Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cheesecake är alltid en uppskattad kaka, och praktisk för att den går att förbereda i god tid.
Smula kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och kanel och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Låt vila i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i resten av ingredienserna.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Fyllningen ska ha stannat men fortfarande vara lite lös i mitten. Fyllningen stelnar ytterligare när den kallnar. Låt pajen kallna.
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter. Värm fläderdrickan och dra kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladet och låt det försiktigt smälta i fläderdrickan.
Låt gelén svalna i kylen till en lagom konsistens som går att skeda över pajen.
Bred ett tunt lager sylt över pajen och skeda försiktigt gelén över. Täck över formen och förvara pajen i kylen, gärna över natten.
Recept från Mitt kök