Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hjortroncheesecake


Cheesecake är alltid en uppskattad kaka, och praktisk för att den går att förbereda i god tid.

Hjortroncheesecake

Hjortroncheesecake

Hjortroncheesecake

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 gdigestivekex
  • 100 gsmör- smält
  • 1 mskkanel- malen
  • 3ägg
  • 0,5 dlströsocker
  • 200 gphiladelphia- rumsvarm
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 dlhjortronsylt
  • 1gelatinblad
  • 1 dlkonc flädersaft-
  • 0,75 dlhjortronsylt

Gör så här

  1. Smula kexen i en matberedare. ­Tillsätt det smälta smöret och kanel och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut ­smulblandningen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Låt vila i kylen minst 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i resten av ingredienserna.

  4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. ­Fyllningen ska ha stannat men ­fortfarande vara lite lös i mitten. ­Fyllningen stelnar ytterligare när den kallnar. Låt pajen kallna.

  5. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter. Värm fläderdrickan och dra kastrullen från värmen. Ta upp ­gelatinbladet och låt det försiktigt smälta i fläderdrickan.

  6. Låt gelén svalna i kylen till en lagom konsistens som går att skeda över pajen.

  7. Bred ett tunt lager sylt över pajen och skeda försiktigt gelén över. Täck över formen och förvara pajen i kylen, gärna över natten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök