Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hjortron med färskost och pepparkaka

En härlig efterrätt med favoriterna färskost och pepparkaka. Hjortronen ger lite extra syra. Hjortronen och marängen går att förbereda för att sedan varvas med ostkräm vid servering.

Hjortron med färskost och pepparkaka
Hjortron med färskost och pepparkaka
Hjortron med färskost och pepparkaka
En härlig efterrätt med favoriterna färskost och pepparkaka. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 ghjortron- frysta
  • 1vaniljstång
  • 1 dlströsocker

Italiensk maräng

  • 0,5 dlvatten
  • 200 gströsocker
  • 15 gglykos- flytande
  • 3äggvitor

ostkräm

  • 0,5 dlhjortronlikör
  • 2 mskströsocker
  • 150 gfärskost- naturell
  • 175 gitaliensk maräng- se recept

Tillbehör

  • 1012pepparkakor

Gör så här

  1. Klyv och skrapa fröna ur vaniljstången. Lägg hjortron, vaniljstång och -frön och socker i en skål. Rör försiktigt tills sockret smält, utan att hjortronen går sönder. Ställ i kylen ca 4 timmar.

  2. Italiensk maräng: Koka upp vatten, socker och glykos i en kastrull. Börja vispa äggvitorna till fast skum med elvisp när sockerlagen är 110°. Ta sockerlagen från värmen när den är 121°.

  3. Häll sockerlagen försiktigt i äggvitorna under kraftig vispning. Fortsätt vispa ytterligare 15 min på låg hastighet. Spara 175 g och frys in resten till ett annat tillfälle.

  4. Mixa likör, socker och färskost. Vänd ner marängen.

  5. Servering: Varva krossade pepparkakor, ostkräm och hjortron i glas och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?