Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hjortpastrami. Förbered gärna hjortpastramin dagen före. Tänk på att använda en riktigt vass kniv när du skär köttet, för att få fina, tunna skivor.
Putsa köttet. Skär i ca 2 cm breda remsor. Blanda köttet med liquid smoke. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min, vänd köttet med jämna mellanrum.
Blanda peppar och paprikapulver. Salta köttet och vänd det sedan i kryddblandningen så att det är helt täckt av kryddorna.
Bryn köttet snabbt runt om i olja ca 1 minut. Låt svalna. Linda in pastramin i plastfolie och låt den kallna i kylen ca 6 timmar.
Chutney: Kärna ur och fintärna äpplet. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka mandeln.
Blanda alla ingredienser till chutneyn i en kastrull. Koka upp och låt koka kraftigt ca 5 min. Låt chutneyn kallna.
Skär köttet i ca ½ cm tjocka skivor och lägg det på ett serveringsfat. Strö över flingsalt och toppa med chutney. Garnera med smörgåskrasse.