Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hjortköttbullar med svamp och lingon

Hjortköttbullar med svamp och lingon är saftiga och smakrika. Får du inte tag på hjortfärs kan den ersättas med annan viltfärs, t ex älg, eller vanlig nötfärs.

Hjortköttbullar med svamp och lingon
Hjortköttbullar med svamp och lingon
Hjortköttbullar med svamp och lingon
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 ghjortfärs
  • 200 gfläskfärs
  • 15 gsvamp- torkad, t ex rödgul trumpetsvamp
  • 1gul lök- liten
  • 1 msksmör- + 3 + 2 msk
  • 3 mskströbröd
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1ägg
  • 8enbär
  • 2 msklingonsylt
  • 1 tsktimjan
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 0,5 dllingon
  • 0,5 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Lägg svampen i kallt vatten ca 10 min. Ta upp och krama ur all vätska. Finhacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i 1 msk smör ca 5 min. Låt kallna.

  2. Blanda ströbröd, grädde och ägg och låt svälla ca 5 min. Finhacka enbären.

  3. Blanda färsen med svampfräs, ströbrödsblandning, enbär, lingonsylt och timjan. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till små köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.

  4. Stek köttbullarna runtom i 3 msk smör i omgångar ca 8 min. Låt kallna.

  5. Stek köttbullarna i 2 msk smör när de ska serveras så att de blir genomvarma. Strö över lingon och persilja och servera.

Vad tyckte du om receptet?