Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hjortköttbullar med svamp och lingon är saftiga och smakrika. Får du inte tag på hjortfärs kan den ersättas med annan viltfärs, t ex älg, eller vanlig nötfärs.
Lägg svampen i kallt vatten ca 10 min. Ta upp och krama ur all vätska. Finhacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i 1 msk smör ca 5 min. Låt kallna.
Blanda ströbröd, grädde och ägg och låt svälla ca 5 min. Finhacka enbären.
Blanda färsen med svampfräs, ströbrödsblandning, enbär, lingonsylt och timjan. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till små köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
Stek köttbullarna runtom i 3 msk smör i omgångar ca 8 min. Låt kallna.
Stek köttbullarna i 2 msk smör när de ska serveras så att de blir genomvarma. Strö över lingon och persilja och servera.