Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En ljuvligt god gryta med kantarellfond, hjortkött, vitlök och rönnbärsgelé.
Skär köttet i cirka 3 centimeterstärningar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra köttet. Lägg över i en stekgryta. Låt gul lök och vitlök fräsa med på slutet av sista omgången kött. Skölj ur pannan med lite vatten och häll över i grytan.
Tillsätt rött vin, lagerblad, kantarellfond, rönnbärsgelé och tomatpuré. Rör om, koka upp och låt sjuda tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme.
Fräs champinjoner och morötter i smör och låt de sjuda med i grytan 15 minuter. Red av grytan med Maizena och smaka av.
Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull. Vispa ner polentagryn. Låt gröten koka cirka 6 minuter under omrörning. Rör ner smör, timjan, salt, peppar och parmesan. Häll upp polentan i en vattensköljd avlång bakform, cirka 1 1/2 liter. Låt kallna. Stjälp upp på en skärbräda och skiva i 1 1/2 centimetersskivor. Stek i smör tills polentan får en gyllene färg.
Recept från Mitt kök