Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hjortfilé med sparris- potatis och blåbärssky. Torkade blåbär finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller saluhallar.
Strössel: Rosta brödet i en stekpanna och tillsätt rivet citronskal. Ta av från värmen och vänd i de torkade blåbären.
Sätt ugnen på 100°. Bryn köttet runt om i smör. Krydda med salt och peppar.
Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek det färdigt mitt i ugnen till 58° innertemperatur ca 1 timme.
Sparrispotatis: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet. Koka ihop grönsaksbuljong och grädde ca 2 min. Vänd i potatisen och dragon. Låt puttra ca 10 min. Smaka av med salt och vitpeppar.
Sås: Passera blåbären genom en sil. Koka ihop rödvin, vatten och fond tills hälften återstår. Tillsätt honung och blåbärspuré. Smaka av med salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i såsen. Mixa i smöret med en mixerstav.
Skär köttet i skivor. Strö över blåbärsströssel och servera med sparrispotatis och blåbärssky.