Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hjärtmusslor med kokta morötter och oliver

Recept på hjärtmusslor med morötter och oliver. Portugisiska aptitretare, små rätter som automatiskt kommer in på bordet på restaurangerna. 

Hjärtmusslor med kokta morötter och oliverHjärtmusslor med kokta morötter och oliverHjärtmusslor med kokta morötter och oliver
Hjärtmusslor Foto: Petter Oftedal

Ingredienser

  • 1 kghjärtmusslor
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 dltorrt vitt vin
  • 0,5 dlolivolja

Morötter

  • 2morötter
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krukakoriander

Tillbehör

  • oliver

Gör så här

  1. Skrubba hjärtmusslorna. Lägg dem i kallt vatten i ca 30 min, byt vatten några gånger under tiden.

  2. Morötter: Skala och skiva morötter och vitlök. Koka upp vatten, olja, vinäger och salt. Lägg i vitlöken och låt koka i ca 5 min. Tillsätt morötterna och sjud under lock i 3–4 min. Låt morötterna kallna i lagen. Hacka koriandern och strö den över morötterna.

  3. Skala och skiva vitlöken. Koka upp vin och olja i en kastrull. Tillsätt vitlöken och låt den sjuda i ca 5 min. Blanda i musslorna. Låt koka under lock i ca 5 min. Släng bort de musslor som inte öppnats.

  4. Lägg upp de nykokta musslorna, morötter och oliver i små skålar och severa som tilltugg till ett glas vin.

Vad tyckte du om receptet?