Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hjärtmusslor med morötter och oliver. Portugisiska aptitretare, små rätter som automatiskt kommer in på bordet på restaurangerna.
Skrubba hjärtmusslorna. Lägg dem i kallt vatten i ca 30 min, byt vatten några gånger under tiden.
Morötter: Skala och skiva morötter och vitlök. Koka upp vatten, olja, vinäger och salt. Lägg i vitlöken och låt koka i ca 5 min. Tillsätt morötterna och sjud under lock i 3–4 min. Låt morötterna kallna i lagen. Hacka koriandern och strö den över morötterna.
Skala och skiva vitlöken. Koka upp vin och olja i en kastrull. Tillsätt vitlöken och låt den sjuda i ca 5 min. Blanda i musslorna. Låt koka under lock i ca 5 min. Släng bort de musslor som inte öppnats.
Lägg upp de nykokta musslorna, morötter och oliver i små skålar och severa som tilltugg till ett glas vin.