Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hjärtknäcke med graham och havre

Recept på hjärtknäcke med graham och havre. Skrädmjöl görs på rostade havrekärnor och ger ett mustigt bröd. Säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.

Hjärtknäcke med graham och havre
Hjärtknäcke med graham och havre
Hjärtknäcke med graham och havre
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 2 dlskrädmjöl- eller havremjöl
  • 3,5 dlgrahamsmjöl- (210 g)

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och de båda mjölsorterna, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen först med vanlig kavel och sedan med kruskavel. Ta ut kakor ur degen, t ex med ett hjärtformat pepparkaksmått. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Låt bröden kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?