Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hjärtbröd

Hjärtbröd
Hjärtbröd
Hjärtbröd
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 0,25 pktjäst- 12 g
  • 2 dlmjölk- 37 grader
  • 1 msksmör- mjukt
  • 1 tskströsocker
  • 5 dlvetemjöl- ca
  • 2 krmsalt

Pensling

  • 1ägg

Garnera med

  • vallmofrö- Ljust

Gör så här

  1. Ugn: 225 grader

  2. Smula jästen och lös upp i den fingervarma mjölken i en degbunke. Tillsätt smör, socker och nästan allt vetemjöl och arbeta ihop degen, cirka 10 minuter. Tillsätt saltet i slutet. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk.

  3. Ta upp och knåda samman degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en platta, cirka 1 centimeter tjock. Ta ut hjärtformade bröd med hjälp av ett medelstort kakmått. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, cirka 30 minuter.

  4. Pensla bröden med uppvispat ägg och garnera med ljust vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök