Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hirsgröt med rårörda hallon och nektariner

Gröten kan serveras både kall och varm. Kall påminner den lite om risifrutti, men nyttigare och godare. Hirs är ett av våra äldsta sädesslag – fritt från gluten och rikt på mineraler och vitamin B6.

Hirsgröt med rårörda hallon och nektariner
Hirsgröt med rårörda hallon och nektariner
Hirsgröt med rårörda hallon och nektariner
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 8 dlmjölk- lätt
  • 1,5 dlhirs
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 2 krmsalt
  • 4 dlhallon
  • 1 mskhonung- flytande
  • 4 dlmjölk- lätt
  • 2nektariner

Gör så här

  1. Hirsgröt: Blanda alla grötingredienser i en kastrull.

  2. Koka upp och låt sjuda i cirka 20 minuter under omrörning.

  3. Rårörda hallon med honung: Rör ner honungen i hallonen. Mosa hallonen lätt.

  4. Servera gröten med rårörda hallon, nektarin och mjölk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök