Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hickorykryddad fläskkarré

Fläskkarrén får koka med massor av goda smaker, och penslas sedan med en sirapsglaze. Serveras sedan på samma sätt som pulled pork, exempelvis i tortillabröd med goda tillbehör.

Hickorykryddad fläskkarré
Hickorykryddad fläskkarré
Hickorykryddad fläskkarré
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kgfläskkarré
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 2gula lökar
  • 2 burkaröl- mörkt
  • 0,5 loxbuljong- mörk
  • 1 tskchiliflakes
  • 2 mskkinesisk soja
  • 0,5 dlbbq-sås- Hickory
  • 2 msksirap

Sirapsglaze

  • 1 msksherryvinäger- eller rödvinsvinäger
  • 1 mskkinesisk soja
  • 1 msksirap
  • 1 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta

Ugnsbakad lök

  • 4rödlökar
  • 4gula lökar
  • flingsalt- och malen svartpeppar
  • 23 mskolivolja

Gör så här

  1. Bryn köttet runtom i smör, salta och peppra. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta. Skala och dela löken. Häll på ölen, buljongen och tillsätt de övriga ingredienserna. Låt koka upp och sedan sjuda under lock i 6–7 timmar.

  2. Lyft upp köttet och blanda alla ingredienser till glazen. Pensla köttet ett par gånger med glazen. Dra isär köttet med en gaffel.

  3. Ugnsbakad lök: Sätt ugnen på 225 grader. Dela lökarna på mitten och lägg på en plåt. Salta och peppra. Ringla över oljan och sätt in i ugnen i 10–15 minuter tills lökarna blivit mjuka. Vänd dem efter halva tiden. Lägg upp köttet på de ugnsbakade lökarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök