Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hickorychips med het aiolidipp

Krispiga sötpotatischips smaksatta med hickorykrydda. Servera tillsammans med en het aiolidipp gjord med chipotlepasta, tabasco och jalapeñoketchup.

Hickorychips med het aiolidipp
Hickorychips med het aiolidipp
Hickorychips med het aiolidipp
Foto: Joel Wåreus

Sötpotatischips

  • 1sötpotatis
  • 56 dlolja- till fritering,kan till exempel vara neutral rapsolja
  • cajunkrydda- hickorykrydda eller
  • salt

Het aiolidipp

  • 2 dlmajonnäs
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 mskketchup- jalapeñoketchup eller vanlig
  • 1 mskchipotle chili pasta
  • tabasco- några droppar

Till garnering

  • chiliflakes
  • persilja

Gör så här

  1. Sötpotatischips: Tvätta och torka sötpotatisen. Skiva den tunt med hjälp av en mandolin. Värm upp oljan i en kastrull till cirka 160-170 grader. Fritera några sötpotatisskivor åt gången, fritera gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem på en bit hushållspapper och strö över hickorykrydda eller cajunkrydda.

  2. Het aiolidipp: Blanda ihop alla ingredienser till aiolidippen.

  3. Servering: Lägg chipsen och dippen på ett uppläggningsfat. Garnera med chiliflakes och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök