Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hibiskus-iste

Hibiskus-iste svalkar gott när det är varmt ute. De röda bladen ger en vacker rubinröd färg och smaken påminner om granatäpple. Blommorna hittas enklast i hälsokostbutiker och går även att beställa på nätet. Vill man ha isteet sötare ökar man bara sirapsmängden.

Hibiskus-iste
Hibiskus-iste
Hibiskus-iste
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 lvatten
  • 3 mskhibiskusblommor- torkade
  • 1citron- ekologisk
  • 1 mskagavesirap

Gör så här

  1. Häll vattnet i en kanna och tillsätt hibiskusbladen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i klyftor och lägg dem i kannan. Ringla i sirap och rör om.

  2. Ställ kannan i kylen ca 12 timmar.

  3. Sila bort blommorna och citronen. Häll upp teet i glas eller flaskor.

Vad tyckte du om receptet?